Actualitate

Dosarul Revoluției: Două ministere ar putea fi obligate să acorde despăgubiri

Schimbare în Dosarul Revoluției.

 Ministerul Apărării Naționale și cel al Finanțelor ar putea fi obligate să îi despăgubească pe toți cei care au avut de suferit în timpul Revoluției, mai exact după 22 decembrie 1989, când puterea a fost preluată de Ion Iliescu.

Judecătorul de cameră preliminară a acceptat, vineri, în mod oficial introducerea celor două ministere ca părți responsabile civilmente în procesul care îl vizează între alții pe fostul președinte al României.

La mai bine de un an de la trimiterea rechizitoriului în judecată la Înalta Curte de Casație și Justiție, există două părți responsabile civilmente.

Revoluționarii și urmașii celor care au pierit în 1989 ceruseră ca și alte instituții ale statului să capete acest statut special.

În cazul în care se va ajunge la proces propriu-zis și dacă se va soluționa cu o decizie definitivă de condamnare, toate despăgubirile plătite către miile de părți civile ar urma să fie suportate de statul român.

Deocamdată, procesul se află în faza camerei preliminare, o procedură prealabilă procesului.

Până la următorul termen, care a fost fixat pe 11 septembrie, Parchetul Militar va trebui să vină cu o serie de explicații legate de evoluția cercetărilor în acest caz, de modalitatea în care s-au făcut punerea sub acuzare, audierea martorilor și a inculpaților.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co