Sanatate

DSP Prahova – demitere pe față cu detalii la secret

Scandalul iscat în urma lipsei dozelor necesare pentru derularea campaniilor de vaccinare la nivel național lasă urme la DSP Prahova. Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a propus schimbarea din funcție a directorilor executivi și a celor care ocupă funcția de directori executivi adjuncți sănătate publică din Caraș Severin, Hunedoara, Neamț, Prahova și Ilfov, urmând ca în cazul celorlalți șefi din teritoriu să se aplice un avertisment scris.

“După cum se poate constata din Raportul privind Programul Național de Vaccinare, publicat de Ministerul Sănătății, un număr de 5 direcții de sănătate publică nu au reușit să își îndeplinească misiunea legală. În cazurile semnalate, rata de vaccinare la nivel județean este sub 50%, un nivel extrem de redus comparativ cu obiectivul asumat”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Numai că, dincolo de toată această vâlvă a sancțiunilor dictate de la centru, nu se oferă o explicație concretă. Reprezentanta Guvernului în teritoriu, Prefectura Prahova, a refuzat să facă declarații pe această temă, practic neștiindu-se concret ce i se reproșează Ancăi Dobrescu, dacă a făcut suficiete solicitări pentru a primi dozele de vaccin necesare sau nu, de exemplu. În plus, astăzi, autoritățile au refuzat și să ne informeze care este situația actuală în ceea ce privește rata vaccinării în Prahova.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co