Actualitate

După 7 ani va fi derby în cartierul “9 Mai”

Aproape 7 ani au trecut de la ultimul derby local Astra-Petrolul, disputat în cartierul ,,9 Mai” al Ploieștiului.
În octombrie 2011, Petrolul, cu Vivi Răchită principal, se califica în sferturile Cupei României, pe terenul Astrei, care, la acea vreme, era antrenată de Marius Șumudică. Formația astristă îi avea în echipă pe Lung, Găman, Junior Moraes, N’Doye, Fatai, iar în cea petrolistă jucau, printre alții, Sipovic, Melinte, Komazec, Oprița, Roman, iar Buhuși reușea unicul gol al partidei după un șut de la mare distanță.
La acel joc au asistat în jur de 5.000 de oameni, atmosfera fiind dominată de fanii petroliști. Și în mai 2018 va fi la fel, având în vedere că suporterii Petrolului vor să vină în număr mare la meci. Dealtfel, cei de la Peluza 1 Ilie Oană au anunțat că vor să meargă împreună încolonați pînă în vestul orașului cu fulare și steaguri ca să ” trezească orașul ca pe vremuri”!
Organizatorii acestei întâlniri au stabilit ca, pentru public, să fie deschisă Tribuna I-a a stadionului „Astra”. Suporterii Petrolului au rezervat un sector întreg, urmând ca, în funcţie de solicitări, numărul de locuri alocat să fie suplimentat.
Intrarea generală costă 10 lei, tichetele fiind puse în vânzare la casa de bilete a stadionului „Ilie Oană”. În ziua meciului, va funcţiona şi un punct de vânzare în „9 Mai”, până la ora 18:00, atunci când se va auzi primul fluier al arbitrului.
În turul campionatului, pe arena ,,Ilie Oană”, Petrolul și Astra terminau la egalitate, 0 la 0, după un meci ,,cu scântei” și în finalul căruia antrenorul astriștilor, Marius Măldărășanu, a fost înjurat de fanii galben-albaștrilor pentru îndârjirea cu care evoluaseră jucătorii săi.
Mâine după-amiază va fi doar un derby al orgoliilor. Asta, pentru că Petrolul a promovat matematic în liga a doua, iar Astra și-a asigurat locul al patrulea și vrea să confirme ultimele succese consecutive din campionat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co