Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

E oficial! Avem mai mulți bătrâni decât tineri în Prahova

Ultimul raport al Direcției Județene de Statistică Prahova arată cifre alarmante. Pe lângă scăderea constantă a numărului locuitorilor, grav este dezechilibrul dezastruos dintre generații. Astfel că, dacă în 1992 la 51 de persoane vârstnice reveneau 100 de tineri, în 2017, la 125 de persoane vârstnice au revenit 100 de tineri.
Potrivit proiectărilor demografice, până în 2060, populația României ar urma să scadă cu 8,8 milioane de persoane, cel mai afectat județ privind reducerea numărului de locuitori fiind Prahova, care va avea cu peste 40% mai puțini oameni.

Pe de altă parte, speranța de viață a crescut foarte mult. Dacă în anul 1900 speranța de viață era de doar 36 de ani și în 1945, de 64 de ani, în 2017 acesta a ajuns la 75,8 ani. La acest capitol există diferențe considerabile între bărbați, care speră să atingă doar 72 de ani, și femei, care ajung, de obicei, la 79 de ani. Specialiștii susțin că există o supramortalitate masculină, care se manifestă încă de la naștere, fără a se fi găsit o explicație pentru acest fenomen.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co