Imobiliare Valea Prahovei
Cultura

Evenimente dedicate Marelui Poet

Şi în Buşteni şi Sinaia au avut loc mai multe evenimente dedicate naşterii marelui poet. Ziua a avut o importanţă deosebită pentru elevi, profesori şi oameni de cultură. La Casa de Cultură din Buşteni, sala de spectacole a fost plină. Tinerii au recitat poezii scrise de Eminescu, au cântat şi au putut vedea un film în care au fost prezentate momente din viaţa poetului.
În Sinaia, la Şcoala Principesa Maria, Eminescu a fost sărbătorit cu lecturi din opera sa şi fragmente muzicale. Printre poeziile recitate de elevi s-au numărat “Somnoroase păsărele”, “Odă (în metru antic)” şi “Dorinţa”. Şi aici, conducerea instituţiei de învăţământ a avut grijă ca tinerii să afle cât mai multe aspecte din viaţa Marelui Poet. Tocmai de aceea, a fost făcută o proiecţie despre viaţa lui Mihai Eminescu.
La Centrul Cultural Carmen Sylva evenimentul “Geniul romantismului European, Eminescu” a reunite oameni de cultură şi tineri. S-a vorbit despre creaţia poetului şi s-au recitat poezii. De asemenea, au fost expuse cărţi despre creaţia emineşciană şi au putut fi admirate mai multe caricaturi.
Mihai Eminescu s-a nascut la 15 ianuarie 1850 la Ipotesti. A fost un mare poet, prozator si jurnalist roman, socotit de cititorii romani si de critica literara drept cel mai important scriitor romantic din literatura romana, fiind supranumit si „luceafarul poeziei romanesti”. A publicat primul sau poem la varsta de 16 ani, iar la 19 ani a plecat sa studieze la Viena. Manuscrisele poetului Mihai Eminescu, 46 de volume, aproximativ 14.000 de file, au fost daruite Academiei Romane de Titu Maiorescu.
httpv://www.youtube.com/watch?v=nwpSdIIdWbg

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co