Actualitate

Fără paznici la Poliția Locală

Criza de agenți la Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliției Locale Ploiești ar putea fi rezolvată printr-o simplă schimbare a organigramei.

Șeful Poliției Locale, Adrian Vaida, a propus municipalității transformarea celor 28 de posturi de paznici din cadrul instituției în funcții de polițiști locali, sporind astfel efectivele de la Ordinea Publică. Directorul Adrian Vaida și-a exprimat îngrijorarea și față de o eventuală reactivare a protocolului cu Poliția Națională în ce privește echipajele mixte, aspect discutat săptămâna trecută la Prefectură.

Temerile sunt legate de faptul că există deja un protocol cu opt unități de învățământ din Ploiești, care necesită alocarea a 16 agenți ai Poliției Locale pentru a patrula în aceste zone. Astfel, mai rămân doar două echipaje care ar trebui să se ocupe de circulația ilegală a căruțelor, de deșeuri și de respectarea ordinii publice. Mai exact, un protocol între cele două instituții ar însemna un sprijin doar pentru Poliția Națională, care se confruntă de ceva timp cu o acută criză de personal, nu și pentru Poliția Locală, care nu și-ar mai putea îndeplini atribuțiile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co