Actualitate

Femeie decedată , după ce a așteptat 3 zile rezultatul testului COVID în izolatorul Sinaia

O avocată cunoscută de pe Valea Prahovei s-a stins din viață, duminică, la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, după ce a așteptat trei zile în izolatorul de la Spitalul Orășenesc Sinaia, rezultatul testului pentru COVID-19. Testul a ieșit negativ la 72 de ore de la prelevarea probelor.
A fost însă prea târziu pentru avocata Iulia Steriu, care a fost diagnosticată cu meningoencefalită.
Pe 3 aprilie, femeia s-a prezentat cu dureri de cap, febră și insuficientă respiratorie la spitalul din Sinaia.
Pacienta a devenit suspect de coronavirus și a fost introdusă la izolator.
Testul a ieșit negativ după 72 de ore de la prelevarea probelor și abia atunci a fost transferată la spitalul județean din Ploiești, unde a decedat duminică.
Mariana Miu, manager Spital Orășenesc Sinaia:
”Pacienta a prezentat simptomele unui suspect de covid, motiv pentru care a fost introdusă în izolator și i s-au luat probe pentru testare. Până când au venit rezultatele, pacienta a beneficiat de tratament medical, respectându-se protocolul impus la nivel național. Punem la dispoziție organelor de anchetă toate documentele, nu avem nimic de ascuns”.
Totodată, Bogdan Nica, directorul DSP Prahova a spus că este la curent cu acest caz și că așteaptă raportul care va arată exact care a fost traseul pacientei decedată la SJU Ploiești.
Acesta a mai precizat cauza sigură a decesului femeii: meningoencefalită herpetică, afecțiune foarte gravă care are o rată de deces de aproximativ 95%.
Directorul DSP Prahova a mai spus că pacienta a fost internată inițial la Sinaia, iar dacă nu s-au respectat procedurile însă de atunci, ancheta va fi una de natură penală, pentru moarte suspectă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co