Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Festival folcloric de amploare, la Breaza

Duminică, 27 mai, și luni, 28 mai, va avea loc festivalul-concurs ”Joc și cânt la Breaza”, a cărui temă este ”Tradiția – punte de legătură între trecut și viitor”. Evenimentul este la a V-a ediție și aduce la Breaza elevi din tot județul, care vor evolua pe scena amplasată pe strada Ocinei, în spatele stadionului de fotbal, pe locul numit ”groapă”.

Participanții vor sosi duminică la prânz, iar după ce se vor caza în pensiunile din oraș vor participa la o paradă pe strada principală, traseul Complex-Primărie. Va urma deschiderea oficială a festivalului, ascultarea imnului de stat, mesajele personalităților prezente, dar și o horă a participanților, pe imnul Brezei. La orele 18.00 va începe concursul, iar fiecare echipaj va evolua pe scenă, după care artiștii vor participa la o masă festivă, oferită de unul dintre sponsori.

A doua zi, luni, concursul se va relua de la orele 11, pe aceeași scenă. La orele 16.00, va fi un spectacol de gală, oferit de invitații speciali: Junii Sibiului și Junii Brașovului. În jurul orelor 17.00, vor fi premiați câștigătorii.

Festivalul este organizat de Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu”, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Breaza. Scopul acestuia este de a promova copiii cu potențial artistic și de a valorifica tradițiile populare. În cadrul concursului vor fi trei secțiuni: dansuri tradiţionale româneşti, cântec popular și prezentarea unui obicei laic sau religios, care se mai practică, specific zonei pe care o reprezintă elevul.

Brezenii sunt așteptați să participe în număr mare la acest eveniment de amploare, intrarea fiind liberă. În cadrul festivalului se va organiza și o expoziţie de costume populare, ii, ștergare și tablouri realizate de elevii Liceului Teoretic „Aurel Vlaicu”, dar și o paradă a costumelor populare cu o vechime de peste 100 de ani.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co