Imobiliare Valea Prahovei
Cultura

Festivalul de poezie “Nichita Stănescu”

Cea de-a 28-a ediție a Festivalului Internațional de Poezie “Nichita Stănescu” a demarat în Prahova iar cu această ocazie în Bușteni a fost organizat un spectacol de muzică și poezie. La manifestările găzduite de Centrul Cultural “Aurel Stroe”, locul fostei școli în care poetul, fiind refugiat cu familia, a învăţat în clasa a III-a, corul condus de profesorul Marin Gușter a interpretat mai multe piese într-un mod original: chiar din sala de spectacol.

Momentul Muzical-Poetic dedicat “Îngerului Blond” a continuat cu un recital de vioară susținut de unul dintre cei mai tineri și valoroși interpreți români, Trestian Dumitrescu.

La manifestare au mai participat și academicianul Nicolae Dabija și poeții Carolina Ilinca, Nicolae Băciuţ și Cassian Maria Spiridon. Festivalul Internațional de Poezie “Nichita Stănescu” se desfășoară în perioada 27-31 martie cu ocazia împlinirii a 88 de ani de la nașterea poetului și este organizat de Academia Română, Ministerul Culturii, Consiliul Judeţean Prahova, Primăria Ploieşti precum și de o serie de instituţii din judeţ.

Manifestările culturale vor continua la Bușteni, iubitorii muzicii clasice fiind invitați sâmbătă, pe 2 aprilie, începând cu orele 18.00, la un recital de violoncel susținut de Maria Izabela Ghergu, acompaniată la pian de Teodora Tepes.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co