Actualitate

Focar de pestă porcină în Maramureș după vânarea unui mistreţ

Un focar de pestă porcină africană a fost confirmat pe fondul de vânătoare din localitatea Cicârlău, după vânarea unui mistreţ. Zona infectată a fost delimitată pe o rază de opt kilometric, potrivit oficialilor locali.

“După confirmarea virusului pestei porcine africane de către Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală din Bucureşti am procedat la convocarea, în sistem online, a comitetului şi aprobarea planului de măsuri pentru eradicarea pestei porcine africane la mistreţi. Zona infectată a fost delimitată pe o rază de opt kilometri şi cuprinde fonduri de vânătoare de pe raza localităţilor Cicârlău, Băiţa, Săbişa, Săsar, Ardusat”.

Oficialii mai spun că sunt incluse în zona tampon atât localităţi rurale din Maramureş, cât şi din judeţul Satu Mare.

Efectivele de porcine din zona infectată vor fi puse sub supraveghere clinică de către echipe din cadrul DSVSA Maramureş, dar şi de către medicii veterinari, cu aplicarea de măsuri de restricţionare a mişcării animalelor.

Totodată, vor fi luate măsuri de igienă corespunzătoare pentru reducerea riscului de propagare a virusului pestei porcine africane. Este interzis, totodată, accesul persoanelor neautorizate în aceste păduri și se prlevează probe de la toţi mistreţii găsiţi morţi sau bolnavi şi vor fi testaţi inclusiv cei ucişi în accidente rutiere.

 

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co