Actualitate

Fraude informatice în Prahova și Bihor

9 percheziții au avut loc, ieri în Prahova și alte 4 în Bihor, la persoane bănuite de fraude informatice! Se pare că în perioada 2015-2017, 7 persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat, pe parcurs, și alte persoane. Activitatea grupului consta în obținerea, în mod ilicit, de credite on-line de la instituții financiare nebancare din România. Persoanele bănuite utilizau, la început, propriile date de identificare sau date de identificare aparținând altor persoane, precum și adeverințe de salariat și extrase de cont falsificate, prin intermediul unor aplicații informatice.
Lucrurile au luat apoi amploare. Se pare că, aceștia au introdus în aplicațiile informatice ale instituțiilor financiare nebancare documente false. Astfel, au aplicat pentru aproximativ 300 de solicitări de creditare.
Oamenii legii au ridicat de la domiciliile acestora mai multe documente, înscrisuri, telefoane mobile și sisteme informatice care ar fi fost utilizate în activitatea infracțională.
În urma perchezițiilor 4 persoane au fost reținute și alte 3 au fost plasate sub control judiciar pentru 60 de zile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co