Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Ghiță, un nou dosar

Procurorii DNA Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Sebastian Ghiță, reprezentant până în anul 2012 al două societăți, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, spălarea banilor și constituire a unui grup infracțional organizat. În același dosar, ieri seară, cumnatul său, Cristian Anastasescu și directorul general al unei firme de IT, Bogdan Padiu, au fost reținuți.
Potrivit DNA, în perioada 2007 – 2015 la nivelul instituțiilor publice și autorităților publice, au fost încheiate mai multe contracte de achiziție de programe informatice finanțate din fonduri publice, dar și din fonduri europene, de către mai multe societăți comerciale cu acest profil de activitate și de asocierea dintre acestea și societățile comerciale S.C. Teamnet International S.R.L. și S.C. Asesoft International S.A.
Pentru încheierea acestor contracte, Sebastian Ghiță, reprezentant până în anul 2012 al societăților comerciale S.C. Teamnet Internațional S.R.L. și S.C. Asesoft International S.A., a pretins și primit de la reprezentanții firmelor, declarate ulterior câștigătoare ale procedurilor de licitație, sume de bani, pentru a determina factorii decizionali ai instituțiilor și autorităților contractante să atribuie contractele de prestare de servicii IT și/sau să faciliteze derularea în bune condiții, firmelor ai căror reprezentanți fuseseră contactați, anterior, de acesta.
Sebastian Ghiță ar fi primit, în perioada 2007-2014, pentru contractele atribuite societăților comerciale respective, sume de bani cuprinse între 3 milioane euro și 10 milioane euro. Bogdan Padiu și Cristian Anastasescu vor fi prezentați la Tribunalul Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. 
Totodată, Tribunalul Prahova va fi sesizat și cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive în lipsă a inculpatului Ghiță Sebastian Aurelian. 

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co