Actualitate

Gripa a mai ucis o femeie de 43 de ani din Cerașu

Bilanțul prahovenilor uciși de gripă s-a ridicat deja la patru, după ce femeia în vârstă de 43 de ani internată la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Ploiești a murit sâmbătă. Pacienta era din comuna Cerașu a județului Prahova și a fost mai întâi internată la Sanatoriul din Drajna cu suspiciune de TBC, apoi a fost transferată la Secția de Boli Infecțioase din Ploiești, de unde a ajuns direct în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean. Celelalte victime sunt trei bărbați cu vârste de 19, 61 și 68 de ani. Tânărul de 19 ani suferea și de diabet, o boală cronică despre care medicii ne spun că produce scăderea imunității organismului.
În 2018, ne spun reprezentanții DSP Prahova, în România au fost înregistrate 128 de decese din cauza gripei și asta în condițiile în care primele cazuri au fost înregistrate în februarie. Anul acesta gripa a debutat foarte repede și a provocat deja moartea a 23 de români.
Astăzi, Direcția de Sănătate Publică a transmis o adresă către unitățile sanitare din județ prin care solicită limitarea accesului vizitatorilor în special în secțiile cu risc – ATI, chirurgie și nou-născuți. Pe lângă aceste măsuri minime de prevenție, directorii spitalelor pot decide interzicerea totală a vizitatorilor, ne spun oficialii DSP Prahova.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co