Actualitate

Groapa de gunoi de la Băicoi va fi ecologizată

Tribunalul Prahova a decis ieri că operatorul Vitalia trebuie să îndeplinească obligaţiile stabilite în sarcina sa de către Agenţia Judeţeană pentru Protecţia Mediului Prahova, in ceea ce privește ecologizarea gropii de gunoi de la Băicoi.
Și asta în condiţiile în care operarea gropii de gunoi a cauzat de-a lungul timpului multe prejudicii locuitorilor din zonă.
În consecință, Ministerul Mediului prin Agenţia judeţeană Prahova a dispus aplicarea unor condiţii restrictive pentru activitatea operatorului Vitalia, condiţii care cuprind : efectuarea imediată a unui studiu de impact asupra sănătăţii populaţiei din zona afectată, asigurarea unei distanţe de cel puţin 1000 metri faţă de cea mai apropiată locuinţă, ecologizarea urgentă a celulei numărul 1 care produce mirosurile care au devenit de nesuportat pentru cetăţeni.

Faţă de această dispoziţie, operatorul Vitalia a solicitat instanţei să suspende aceste obligăţii pentru un termen nedefinit, invocând faptul că sarcinile suplimentare nu pot fi realizate şi că ar trebui să îşi înceteze activitatea.
Mai mult, în proces a intervenit primarul oraşului Băicoi, Marius Constantin, cât şi UAT Băicoi care au susţinut că operatorul trebuie să îşi îndeplinească obligăţiile imediat şi că este de datoria autorităţii locale să apere sănătatea populaţiei şi condiţiile de viaţă ale cetăţenilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co