Cultura

Hora Prahoveana

A devenit deja o tradiţie ca în ultimul week-end al lunii iunie, pe Dealul Muscel, din Câmpina, să avem parte avem parte de un festival folcloric adevărat, în care principalii „actori” sunt copii. Copii care iubesc muzica populară, copii care duc mai departe dansurile tradiţionale. Câmpina, Băicoi, Poiana Câmpina, Cornu, Scorţeni, Proviţa, Ploieşti, Breaza, Boldeşti-Scăieni, Drajna, Comarnic, Cocorăştii Mislii, Măneşti, Lipăneşti, Măgureni. Iată doar câteva dintre localităţile care vor fi prezente la Fântâna cu Cireşi sâmbătă şi duminică. Prin reprezentanţii lor. Şi publicul va fi, ca de fiecare dată, numeros. Dacă vremea va permite acest lucru!
Copii, tineri, persoane de vârsta a doua şi a tria. Cu toţii vor fi prezenţi pe Dealul Mulscel. Festivalul Hora Prahoveană este deja recunoscut. Mari cântăreţi de muzică populară au fost pe scena de la Câmpina. Şi vor veni şi alţii. Prin rotaţie.
Un lucru este clar! Dacă vremea va şine cu organizatorii, Consiliul Local şi Primăria Câmpina, Dealul Muscel va fi plin de lume. De oameni care vor să asculte muzică populară, dar mai ales de copii care vor să ducă tradiţia mai departe. httpv://www.youtube.com/watch?v=t62aILxzphg

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co