Actualitate

În două săptămâni începe liga întâi!

Astra-FCSB este meciul-vedetă al primei etape din noul sezon al ligii întâi-Betano.
Liga Profesionistă de Fotbal a stabilit, astăzi, programul oficial al sezonului 2018-2019. Pe lîngă duelul celor două foste campioane, în prima etapă se vor mai disputa partidele: Craiova-CSMS Iași, Hermannstadt Sibiu-Sepsi Sfântu-Gheorghe, CFR Cluj-FC Botoșani, Viitorul-Dunărea Călărași, Gaz Metan Mediaș-Chiajna și Dinamo-FC Voluntari.
Primul ”Derby de România” va fi în etapa a 2-a, la sfârșitul lunii iulie: FCSB – Dinamo. Televiziunile deținătoare de drepturi au cerut ca FCSB și CFR Cluj să nu se întâlnească în primele 6 runde!
Anunțul a fost făcut de oficialii LPF înaintea tragerii la sorți, astfel că CFR-iștii și FCSB-iștii se vor înfrunta abia în etapa a 8-a, pe terenul clujenilor. La stabilirea țintarului au participat președintele Ligii, Gino Iorgulescu, secretarul general, Justin Ștefan, reprezentanți ai sponsorilor, dar și ai celor 14 cluburi.
După tragere, președintele Iorgulescu a spus că nu a luat în calcul varianta FRF privind schimbarea sistemului competițional, deoarece numai Liga împreună cu televiziunile hotărăsc acest lucru.
Mai mult, șeful LPF a precizat că cel mai bun sistem, în opinia sa, ar fi cel cu 12 echipe pentru ca play-off-ul și play-out-ul să se termine în același timp, iar cluburile să încaseze aceleași sume de bani. Iar diferența financiară rămasă de la cele două cluburi să fie învestită într-un campionat de tineret.
Iorgulescu le-a mai transmis antrenorilor să nu se mai plângă de înjumătățirea punctelor, deoarece atunci când semnează contractele cu cluburile cunosc această situație. Liga întâi va debuta peste două săptămâni și va fi inaugurată de finala Supercupei României: CSU Craiova-CFR Cluj.

Targul National Imobiliar
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co