Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Indemnizație cât salariul minim, pentru mamele singure

Femeile singure care au în întreținere copii ar putea primi lunar de la stat o indemnizație echivalentă cu salariul minim brut, de 2080 de lei.
Acest lucru este prevăzut într-un proiect de lege pentru susținerea familiilor monoparentale, aflat în dezbatere la Camera Deputaților. Mai exact, este vorba despre femeile care au copii, dar sunt necăsătorite, văduve, divorțate sau ai căror soți se află în închisoare. De indemnizație pot beneficia și bunicii sau mătușile care au în îngrijire nepoți cu părinți decedați sau în arest pentru perioade mai mari de 30 de zile. Inițiatorul proiectului de lege, Petru Movilă, susține că indemnizația monoparentală ar însemna economii la buget, având în vedere că întreținerea unui singur copil în centrul de plasament costă lunar 2.404 lei.
Una dintre condițiile pentru acordarea indemnizației este ca veniturile familiei monoparentale să nu depășească 1,5 salarii minime pe economie. Totodată, la mai mult de 5 absențe nemotivate de la școala ale copiilor din aceste familii, indemnizația se suspendă, iar la minimum 20 de absențe nemotivate, indemnizația încetează, se arată în proiectul de act normativ.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co