Actualitate

Iohannis la Casa Albă. Discuţii cu Trump despre securitatea Mării Negre

Klaus Iohannis este în Statele Unite, la Washington D.C., pentru a doua vizită oficială din mandatul său la Casa Albă.
Securitatea Mării Negre este unul dintre subiectele întâlnirii bilaterale dintre Klaus Iohannis şi preşedintele american Donald Trump. Rusia are o prezenţă militară în Marea Neagră printr-o importantă bază în Crimeea.
Iohannis exprimă disponibilitatea României de a găzdui un număr mai mare de dispozitive militare ale NATO, prin brigada multinaţională sau centrul de comandă care va fi stabilit în regiune, potrivit Administrației Prezidențiale.
De asemenea, preşedintele României transmite preşedintelui Trump că România este disponibilă să trimită mai multe trupe în Afghanistan.
La întâlnire, şeful statului român reiterează și alte chestiuni importante precum parteneriatul strategic, alocarea a 2% din PIB pentru Apărare şi relaţia economică în creştere dintre cele două ţări.
Vizita survine în contextul în care România marchează 30 de ani de la căderea comunismului şi 15 ani de apartenenţă la NATO.
Este a doua oară când Donald Trump şi Klaus Iohannis au o întrevedere oficială la Casa Albă, după întâlnirea din iunie 2017.

Targul National Imobiliar
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co