Actualitate

Joc video pentru… chirurgi

Jocurile video au felul lor de-ai prinde în vraja lumii virtuale și pe cei mici, dar și pe cei mari! Chiar dacă sunt de multe ori blamate, nu le putem nega rolul în dezvoltarea unor abilități care pot salva vieți omenești. Kheiron Training System este numele unui joc video care antrenează… chirurgi în laparoscopie.
Consola jocului este alcătuită dintr-o cutie de plexiglas ușor de asamblat, ce cuprinde două pense de chirugie laparoscopică și o cameră video. Aceasta se conectează la un laptop, iar jocul este găzduit online, pe un server de Internet. Important este însă faptul că de acum medicii se pot antrena în chirurgia laparoscopică mult mai ușor, dispozitivul fiind destul de accesibil – cu un preț estimativ nu mai mare de 100 de euro.
Jocul video face parte dintr-un amplu proiect dezvoltat în ultimii doi ani de mai multe centre de cercetare din cinci țări europene: Spania, Germania, Grecia, Ungaria și România. El a fost prezentat recent la Conferința Națională de Chirurgie din Capitală, iar tinerii rezidenți au fost încântați să-l testeze. Cel mai probabil, dispozitivul va fi lansat pe piață la finalul acestui an și va schimba modul în care se învață chirurgia laparoscopică. De menționat faptul că proiectul a primit finanțare de 600.000 de euro, de la Comisia Europeană.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co