Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Legumele din pieţele româneşti

Cumpărăm legume mari şi frumoase din pieţe, însă fără gust. Vă întrebaţi de ce? Ei bine, pentru că sunt coapte forţat. Producătorii vor să scoată recolte record, aşa că le tratează cu diverse chimicale. În plus, în agricultura românească sunt folosite o multitudine de forme de seminţe, care modifică şi alterează fondul genetic vegetal autohton. Comercianţii din pieţe povestesc că la un moment dat românii şi-au pierdut interesul pentru roşiile româneşti. La tarabe căutau numai roşii tari, cu un aspect perfect. Cele autohtone, care erau moi, nu se cumpărau, aşa că s-au conformat cerinţelor pentru ca marfa să le fie vândută. Roşiile sunt alimente importante pentru creşterea  rezistentei organismului, însă din moment ce sunt tratate cu o serie de chimicale, îşi pierd calităţile. Şi seminţele sunt foarte importante, însă prea puţini agricultori le mai  folosesc pe cele româneşti. Ei preferă se le cultive pe cele importate din care se obţin legume mari, cu un aspect plăcut, dar la care calitatea lasă de dorit. Putem să cumpărăm legume bio, care au crescut în medii fără pesticide, îngrăşăminte sau aditivi, însă ele sunt foarte scumpe. Un kilogram de roşii costă 9 lei,  pe când în pieţe tot pe un kilogram dăm maxim 5 lei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co