Cultura

Lucrari de restaurare

La începutul lunii octombrie, la Muzeul Memorial “Nicolae Grigorescu” din Câmpina s-au demarat lucrările de consolidare şi restaurare a balcoanelor. Este un proiect finanţat de Consiliul Judeţean de Artă Prahova, acesta fiind realizat de arhitectul Călin Hoinărescu, susţinut de directorul Florin Sicoe de la Muzeul Judeţean de Artă Prahova.
Au trecut ani buni de la ultima restaurare, în jurul anului 1954, aceştia punându-şi amprenta asupra lemnului din care sunt construite balcoanele. Consolidarea acestora nu mai suporta amânare. Trebuiau susţinute pentru că se lăsau, lemnul devenise foarte şubred, factorii de mediu fiind o cauză importantă a deteriorării acestora.
În acest proiect sunt cuprinse balconul cel mare, balconul cel mic şi balconul de sus de unde pictorul Nicolae Grigorescu privea peisajul ce i se aşternea la picioare.
Aceasta este prima parte a proiectului, seria lucrărilor de restaurare continuând.
Pictorul Nicolae Grigorescu a trăit în această casă ultimii ani de viaţă: 1904 – 1907, aici fiind şi ultimul său atelier. El s-a retras aici spre sfârşitul vieţii, împreună cu toată familia – soţia sa Maria Danciu şi fiul, Gheorghe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co