Actualitate

Maicile de la mânăstire, terorizate de câinii din adăposturile ilegale

Maicile de la Mânăstirea Pisiota, din comuna prahoveană Poienarii Burchii, au ajuns la capătul puterilor. De ani de zile sunt nevoite să suporte gălăgia infernală și mirosurile îngrozitoare de la un adăpost de câini improvizat în curtea vecină, unde sunt cazate 90 de patrupede.

Primarul comunei, Daniel Nedelcu, ne spune că măicuțele se plâng de fiecare dată, susținând că adăpostul de câini afectează și miile de vizitatori ai mânăstirii, care vin din toată țara să se reculeagă și să se roage icoanei făcătoare de minuni de aici. Maica stareță Iustina este mâhnită de faptul că nu se poate face nimic, mai ales că în scurt timp se vor muta și bâtrâni în așezământul construit aici de mânăstire. Între timp, un alt blestem s-a abătut peste locuitorii comunei Poienarii Burchii, dar și peste măicuțe. În imediata apropiere a Mânăstirii Pisiota s-a construit, pe două hectare, un alt adăpost ilegal, unde sunt cazați acum 162 de câini. Înainte de începerea construcției, proprietarii au dat o declarație scrisă Primăriei prin care menționau că nu vor construi adăpost pentru câini, afirmând că destinația investiției este de adăposturi pentru cinci măgari, cinci cai, 100 păsări, patru ponei și patru câini de pază. Vidul legislativ a permis multora dintre cei care și-au construit adăposturi de câini să se declare doar iubitori de animale și să se eschiveze de la îndeplinirea condițiilor de respectare a distanței de cel puțin 100 de metri de orice locuință.

Directorul DSVSA Prahova, dr.Mihai Terecoasă, susține că este nevoie de implicarea autorităților de la nivel național pentru a schimba legislația în privința declarării adăposturilor de câini.

Targul National Imobiliar
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co