Actualitate

Maraton cultural, la Câmpina

Treizeci de ani de la căderea comunismului au fost marcați la Câmpina, printr-o serie de manifestări culturale deosebite.
Evenimentele au cuprins un simpozion și două lansări de carte.
Renumitul Dinu Zamfirescu, fost deținut politic și cercetător al arhivelor comunismului și-a lansat cartea de interviuri “O viață – Tudor Vișan Miu, în dialog cu Dinu Zamfirescu”.
La cei aproape 90 de ani, acesta a încântat publicul spectator.
Cea de-a doua carte lansată cu această ocazie a fost “Solitar sau solidar” și este scrisă de doctorul Decebal Dan Gavrilescu.
La manifestarea intitulată, “Câmpina- Secvențe din realitate, după 30 de ani de la căderea comunismului” au susținut prelegeri mai multe personalități, printre care profesorii doctori Nicolae Geantă și Constantin Trandafir precum și cercetătorul Vasile Badiu.
Unul dintre invitații speciali a fost Armand Goșu, profesor universitar și politolog, specialist în spațiul ex-sovietic, care a vorbit despre influențele regimului comunist în societatea democratică.
Extrem de apreciată de către public a fost și expoziția de fotografii, din timpul evenimentelor din decembrie 1989 de la Câmpina, de ziare si reviste din acea vreme.
O prezentare a presei din perioada respectivă a susținut Florin Frățilă, directorul ziarului câmpinean, Oglinda de azi.
De altfel, această publicație, în colaborare cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, Societatea Scriitorilor Prahoveni și Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei , filiala Prahova au organizat întreaga serie de evenimente care a durat aproape 5 ore.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co