Actualitate

Măsuri de Paște

Bisericile și mănăstirile din județ au fost controlate de către angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Acțiunile au avut rol preventiv, și au avut drept scop depistarea şi înlăturărea stărilor de pericol, a cauzelor potenţiale de incendiu şi a altor nereguli specifice.

Pompierii atrag atenția că este de evitat desfăşurarea slujbelor religioase în interiorul obiectivelor aflate în curs de restaurare sau renovare şi interzisa desfăşurarea lor în obiective în care sunt amplasate schele. În cazul organizării slujbelor religioase în bisericile din lemn nu se va permite aglomerarea credincioşilor în interior, deoarece aceste obiective sunt de dimensiuni mici, au căile de evacuare insuficiente şi prezintă un risc foarte mare de incendiu.

Lumânările aprinse trebuie ţinute la distanţă de haine, păr, mobilier, coroane sau alte obiecte de cult din materiale combustibile din interiorul bisericii şi, de asemenea, se recomandă evitarea deplasării cu lumânările aprinse în autovehicule.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co