Imobiliare Valea Prahovei
Cultura

Memoria Reginei Elisabeta, cinstită la Peleș

Expoziție inedită, la Castelul Peleș. Comemorarea a 100 de ani de la moartea Reginei Elisabeta a României este marcată prin expunerea unor piese de patrimoniu.
Sunt prezentate publicului larg bijuterii, picturi, fotografii, cărți, obiecte și documente, dintre care unele expuse pentru prima dată, care au aparținut reginei supranumite Carmen Sylva. Organizatorii își propun să prezinte, astfel, diferite etape din viața suveranei, unele dintre obiectele din cadrul expoziției aparținân, în epocă, celei care a intrat în istorie și ca poetă sau împătimită a picturii, gravurii… Regina Elisabeta a promovat numeroase talente artistice, printre care George Enescu, și a fondat așezarea “Vatra Luminoasă”, dedicată îngrijirii nevăzătorilor și integrării lor în societate. Vizitatorii pot admira și diferite piese de mobilier și de artă decoravă care s-au aflat în posesia Reginei Elisabeta, piese de patrimoniu de o valoare deosebită.
Expoziția, care conține piese aparținând Muzeului Național Peleș sau aduse din colecții particulare, este deschisă publicului până la sfârșitul anului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co