Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Migdale în patria vinului

Într-o localitate renumită pentru podgoriile sale, culturile tradiționale lasă loc unora exotice. La Tohani, migdalul a fost sădit pentru prima dată acum 150 de ani și cum s-a aclimatizat foarte bine, specia a fost înmulțită. La vreme de toamnă, copacii sunt gata să-și oferea roadele. Nea Iulică, așa cum îl știu sătenii, este unul dintre cei care au livezi de migdali în Tohani. Are pomii încărcați, dar spune că producția este… proastă. Autorițățile locale din comuna Gura Vadului se mândresc cu livezile de migdali, dar sunt nemulțumite de prețul scăzut de valorificare. Sătenii vând cu cel mult 10 lei kilogramul, iar acesta ajunge pe piață și la 50 de lei. Recoltarea se face ca baterea nucilor, iar odată adunați, sâmburii de migale sunt sparți. Miejii sunt folosiți pentru prăjituri sau prăjiți.
Sâmburii de migdale sunt o sursa excelenta de acizi grași esențiali, fibre, magneziu, vitamina e, cupru, potasiu și multe altele.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co