Actualitate

Mii de ploieșteni din Bariera București, fără curent de peste 30 de ore

Ploieștiul se confruntă, de ieri, cu cea mai gravă avarie la sistemul electric din istoria sa recentă. Peste 3.000 de locuitori ai cartierului Bariera București au rămas în plină vară fără energie electrică de marți, de la ora 11.26. Oamenii sunt disperați, mai ales că foarte mulți dintre ei sunt persoane vârstnice și bolnave care se află efectiv sechestrați în apartamentele situate la etajele superioare din blocurile turn. Totodată, pe lângă căldura sufocantă din case, locuitorii din cartierul lovit de pana de curent au rămas și fără hrană, proviziile pe care le-au avut alterându-se odată cu dezghețarea frigiderelor și congelatoarelor.
La stația de transformare a Electrica Muntenia Nord de pe strada Petrolului, acolo unde a avut loc avaria, nu am reușit să vorbim cu nimeni. Ușile erau închise, iar angajații, baricadați înăuntru.
SEED Muntenia Nord a emis un comunicat prin care informa că echipele societății au lucrat toată noaptea în lumina reflectoarelor, reușind să realimenteze o parte a cartierului. Avaria s-a produs în incinta stației 110 Ploiești Sud, afectând consumatorii din cartierul Bariera București, se mai arată în comunicat.
Până la ora 16, defecțiunea nu era încă remediată. Primarul Dobre ne-a informat că cei de la Electrica au decis să aducă în cartierul Bariera București cinci grupuri electrogene, adică generatoare care să alimenteze cu energie electrică măcar blocurile din zonă. Primarul Adrian Dobre a decis până la urmă să convoace Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru a lua măsurile care se impun în cazul persoanelor care au nevoie de dializă și al gravidelor, precum și pentru bătrânii rămași blocați în apartamente.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co