Mii de turisti la Festivalul Cascavelei
Cascaveaua afumata, pastrama de oaie, branza de burduf, palinca si mustul au fost si anul acesta „vedetele” festivalului de la Valea Doftanei. Ajuns la cea de-a XIV-a editie, targul a adunat peste 50 de producatori, atat din comuna, cat si din zonele Rucăr, Bran, Moeciu sau veniti tocmai din Vrancea. Cu totii s-au intrecut in a-si prezenta produsele suta la suta naturale, fara niciun fel de adaosuri chimicale, asta justificand si preturile destul de piperate. Unii s-au aratat dezamagiti de vanzare, spunand ca nici macar investitia nu au reusit sa o scoata, daramite sa mai abia si un mic profit.
Pentru miile de turisti care si-au facut timp, weekendul trecut, sa mearga la Festivalul Cascavelei, targul a fost si un bun prilej de distractie. Muzica si voia buna, dar si peisajele cu totul deosebite i-au facut pe cei prezenti sa uite putin de problemele cotidiene si sa intre in atmosfera de sarbatoare.
Caşcaveaua este un produs omologat din 2014, iar din 2015 Festivalul Caşcavelei a devenit marcă înregistrată a localităţii Valea Doftanei.