Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Ministrul Finanțelor, prezent la Ploiești pentru o investiție uriașă

800 de milioane de euro este suma pe care o va investi fabrica de țigări de la Ploiești în dezvoltarea unor noi capacități de producție. Investiția va crea și alte 200 de locuri de muncă, dar va aduce și bani în plus la bugetul local, precum și la bugetul de stat. Acesta este și motivul pentru care la inaugurarea producției au fost prezenți Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, viceprim-ministru, Ștefan Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, precum și toată conducerea județului Prahova și a Ploieștiului.
Ministrul Teodorovici a anunțat că, până la sfârșitul anului, va securiza punctele vamale de pe granița de Est, cu Moldova, Ucraina și Serbia, astfel încât tot ceea ce intră în România, pe cale aeriană, feroviară și rutieră, să fie scanat. Această măsură va eradica traficul ilicit atât cu țigări, legume și fructe, cât și cu alte produse, inclusiv cele contrafăcute.
Securizarea punctelor, susține ministrul Finanțelor, va aduce un milion de euro pe an în plus la buget, bani care vor putea fi folosiți pentru sănătate și educație. Totodată, având în vedere criza de forță de muncă din România, Eugen Teodorovici a anunțat că, până la începutul lunii iulie, va fi eliminată prevederea legislativă prin care era obligatorie acordarea salariului mediu pentru un muncitor străin care este adus să lucreze în România. Astfel, schimbarea actului normativ va încuraja agenții economici să aducă forță de muncă din afara Uniunii Europene.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co