Imobiliare Valea Prahovei
Social

Muncitori, patroni de firmă fantomă

Acțiune de amploare, în această dimineață, a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova. 59 de percheziţii domiciliare şi la sediul unor societăţi comerciale din municipiul Bucureşti şi judeţele Prahova şi Dâmboviţa au fost organizate pentru destructurarea unui grup specializat în săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Practic, este vorba despre mai multe societăți de tip fantomă care foloseau muncitori plătiți la negru, în domeniul construcțiilor. Zilierii erau trimiși la muncă, pe mai multe șantiere din Capitală. Oamenii erau tranportați în condiții greu de imaginat. De altfel, așa s-a și aflat de rețea.
Muncitorii, în mare parte, provin din zona Dițești – Filipeștii de Târg. Mai mult, spun anchetatorii, unii dintre ei, deși sunt săraci, sunt și patroni ai unor firme fantomă care apar în dosar.

Pentru justificarea achiziţiilor se întocmeau facturi în valoare de 5.000 lei iar valoarea prejudiciului este de peste 6.000.000 lei, prejudiu creat prin neplata tva-ului și taxelor și impozitelor. Suspecții încasau banii pentru lucrările efectuate însă nu declarau toate sumele iar muncitorii primeau doar o mică parte din bani. 48 de persoane au fost aduse pentru audieri. În vederea recuperării prejudiciului sunt în curs de derulare procedurile de aplicare a sechestrului asigurator pe mai multe bunuri imobile şi mobile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co