Actualitate

Ninsori abundente la munte

Astăzi, în staţiunile montane, circulaţia rutieră s-a desfăşurat cu dificultatee din cauza ninisorii abundente. Utilajele de deszăpezire au făcut cu greu faţă situaţiei, deoarece zăpada se aşeza imediat pe partea carosabilă. Probleme au fost atât în zona centrală a staţiunii Sinaia, cât şi în cartiere, telefoanele sunând în continuu la firma MontSin. Şi pe Drumul Naţional nr. 1 s-a circulat cu dificultate, din cauza poleiului şi a stratului de zăpadă.
Conducerea firmei care se ocupă cu deszăpezirea nu a primit nici o avertizare meteo. Cu toate astea, încă de la 7 dimineaţa utilajele au pornit pe teren, iar pe parcursul zilei, numărul acesta s-a mărit pentru a se putea face faţă situaţiei. Şi directorul instituţiei a mers pe teren, pentru a se asigura că angajaţii lucrează la foc continuu. Din păcate, de multe ori, activitatea utilajelor a fost îngreunată din cauza de maşinile neechipate corespunzător. Pe şosele s-au creat blocaje, aşa că drumarii au pierdut timp din cauza lor.
Dacă la ora 8 dimineaţa, pe teren erau 4 utilaje de intervenţie, la ora 12.00 numărul acestora a ajuns la 6. Şi în Azuga s-a intervenit pe străzi cu 3 utilaje de deszăpezire. Toată ziua drumarii au lucrat la foc continuu pentru îndepărtarea zăpezii de pe drumurile din staţiunile montane. Chiar şi aşa de multe ori, s-au creat ambuteiaje şi mulţi şoferi nu au mai putut porni la drum din cauza anvelopelor de vară.
Reprezentanţii Poliţiei Rutiere le recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule care circulă pe drumurile acoperite cu zăpadă să monteze pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate şi să aibă asupra lor lopăţică şi săculeţ cu nisip. Conform datelor furrnizate de ANM va continua să ningă şi în următoarele zile destul de abundant.
httpv://www.youtube.com/watch?v=1GNNogkVD20

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co