Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Nou obiectiv turistic în Bucegi

Turiștii care aleg să meargă în masivul Bucegi au la dispoziție un nou obiectiv. Situată în apropierea lacului Bolboci, la o altitudine de aproximativ 1500 de metri, Turbăria “Lăptici” era cunoscută mai ales de specialiștii atrași de biodiversitatea faunei și florei. Intuind potențialul turistic al zonei, conducerea Parcului Natural Bucegi a hotărât amenajarea acesteia astfel încât oricine să poată avea acces în micul paradis. Lucrările au presupus construcția unui traseu de aproape 800 de metri pe un podeț de lemn, realizarea panourilor de informare și prezentare a speciilor, dar și a unui loc de odihnă.

În aria protejată de interes național, întinsă pe o suprafață de peste 15 hectare, există o mare varietate floristică de mușchi și ierburi, specifică turbăriilor. Sub mlaștina acoperită de mușchi există un strat de turbă de peste 1 metru.

Printre speciile de floră și faună care pot fi observate în acest loc se mai numără și salcia bicoloră, mușchiul de turbă, bumbacarița, două specii de jneapăn și tritonul carpatic. Acesta este singurul loc din țară în care se găsește “salcia de turbă”, o specie care a supraviețuit erei glaciare. Aflați sau nu pentru prima dată într-o turbărie, turiștii au fost încântați de amenajările care le permit să observe îndeaproape flora și fauna specifice unei astfel de arii protejate.

Turul de vizitare al turbăriei este gratuit și se poate face în aproximativ 30 de minute, însă este interzis pe perioada iernii. Turbăria Lăptici se află la aproximativ 30 de kilometri de stațiunea Sinaia, iar accesul este posibil pe un drum asfaltat care face legătura cu zona Padina.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co