Actualitate

Noua speranță a schiului românesc

Ania Caill, cea mai valoroasă sportivă din România la schi alpin, a susținut o conferință de presă la Bușteni. Alături de tânăra sportivă s-a aflat și Puiu Gașpar, secretarul general al Federației Române de Schi și Biatlon și Emanoil Savin, primarul orașului Bușteni. Sportiva, în vârstă de 19 ani, este legitimată la Clubul Sportiv Caraimanul Bușteni și se situează în top 200 mondial la trei discipline: coborâre, super G și super-combinată, cu un total de 8 podiumuri la cursele internaționale din acest sezon. În cadrul Campionatului Național al Franței, Ania Caill a avut un parcurs excelent, reușind să ocupe locuri fruntașe la probele de coborâre și super-uriaș, la categoria juniori.
Schioarea Ania Caill va reprezenta România la Jocurile Olimpice. Si cum tanara vrea sa se antreneze la Busteni, primarul stațiunii, Emanoil Savin, a anunțat înființarea unei noi grupe în cadrul Clubului Caraiman, dar și că administrația locală îi va acorda tot sprijinul Aniei Caill.
Tanara s-a nascut în zona franceză a Pirineilor, la Limoges, pe 24 octombrie 1995. Influențată de mama ei, româncă de origine, ea a făcut mai întâi patinaj viteză, iar când a intrat la școală a optat pentru schi. Sacrificiile insa au fost si sunt imense.
Dar Ania Caill iubeste Romania.
La ultima mare competiție de iarnă, la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci, Ania Caill a fost singura fată reprezentantă a schiului românesc, obținând locurile 20 și 21.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co