Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

O nouă metodă de înșelăciune

O nouă metodă de înșelăciune a apărut în mediul online. Vorbim despre anunțuri fictive de angajare. Așa-zișii angajatori le cer celor selectați să participe la interviuri și să plătească anumite taxe în diferite conturi. Este și cazul unei companii care caută personal, zielele acestea, la Ploiești și care oferă salarii atractive. Cei interesați primesc următorul răspuns:
“În urma analizei CV-ului dumneavoastră ați fost selectat pentru a doua etapă a preselecției pentru ocuparea unei poziții în cadrul companiei Green Transportation Europe LTD sucursala România. Pentru a vă înregistra dosarul în vederea susținerii interviului “face to face” în sesiunea de la  sfârșitul lunii septembrie (28 septembrie 2016) cu angajatorul britanic, o să fie nevoie să-mi furnizați o copie de pe ultimul act de studii, o copie de pe actul de identitate și să achitați taxa de obținere cazier european în valoare de 30 lei (cerință obligatorie)“.
În răspunsul companiei se menționează și că
“În cazul în care nu veți fi angajat, taxa achitată se va restitui sub forma unui bon valoric (în valoare de 100 ron) care să acopere ziua de lucru pierdută cât și eventualele cheltuielile de deplasare până la locația unde se va desfășura interviul”.
Potrivit aceluiași răspuns al firmei respective, taxa trebuie plătită în conturile companiei și la anumite bancomate specificate în email. Autoritățile ne avertizează, însă, că un asemenea anunț nu este legal.
Într-adevăr cei care vor să se angajeze în străinăitate trebuie să aibă un formular, însă acesta nu se numește cazier European.
De precizat este si faptul ca numarul de telefon din anunt nu exista. Aceasta ar fi cea mai simpla metoda de a afla daca un anunt este real sau fictive.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co