Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

O vizită la cetate

În ultimii ani în cetăţile din Braşov s-au făcut investiţii de peste 15 milioane de euro, majoritatea fiind fonduri europene. Cea mai vizitată este cea de la Râşnov, a cărei primă menţiune documentară datează din anul 1335. Fortificația este unul din cele mai bine păstrate ansambluri de acest gen din Transilvania, iar cele mai vechi structuri păstrate datează din secolul al XIV-lea.

Numai anul trecut peste 350.000 de turiști au trecut pragul cetăţii. În acest momen este în construcție și liftul cu cremalieră, care va duce la Cetate și mai mulți vizitatori și se estimează că numărul acestora va crește cu 20%. Și cum în vechime totul se întâmplă în jurul cetății, iată că și în zilele noastre situația este la fel. În acest sens a fost gândit un plan de dezvoltare turistică pe termen lung.

Zona Râşnovului a devenit celebră și în… Cetatea Filmului. S-a întâmplat pentru prima oară în 2002, după ce regizorul american Anthony Minghella a ales să filmeze aici pelicula „Cold Mountain“, avându-i protagonişti pe Jude Law şi Nicole Kidman. De atunci a fost prezentă și în miniseria „Hatfields and McCoy” cu Kevin Kostner sau pelicula Regele Scorpion. Și două dintre cele mai cunoscute filme românești, regizate de Sergiu Nicolaescu, au fost filmate aici. Este vorba despre „Dacii“ şi „Nemuritorii“.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co