Actualitate

Oficial, măștile au devenit obligatorii și în Prahova. Măsura se aplică de vineri

Purtarea măștilor de protecție a devenit, official, obligatorie și în județul Prahova, după o decizie luată marți de comitetul județean pentru situații de urgență.
Măsura se va aplica însă abia de vineri, pentru ca oamenii să aibă timp să și le achiziționeze sau confecționeze.
„Decizia a fost luată ca măsură specifică pentru prevenirea răspândirii COVID-19, în special de către persoanele asimptomatice (care nu prezintă simptome, nu cunosc că sunt infectate, dar care pot transmite virusul altor persoane cu care intră în contact)” Reprezentantul guvernului în județ a mai menționat că, pe fondul crizei de măști, nu este obligatoriu ca acestea să fie exclusiv măşti medicale și că se pot folosi eşarfe, măşti din material textil dens sau orice alte tipuri de protecţie care să acopere nasul şi gura.

Așadar, purtarea lor este obligatorie pentru persoanele care se deplasează pe raza județului, în special cu mijloace de transport în comun, în spații publice, în deplasări scurte, în apropierea locuinței sau gospodăriei, pentru nevoile animalelor de companie, pe străzi și în parcuri.
În România, s-a instituit obligativitatea purtării măștilor de protecție în opt județe. Astfel, Prahova devine al nouălea județ unde se aplică această măsură.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co