Actualitate

Parcari pentru turiști

Cu sania, sacul sau salteaua, turiștii retrăiesc cu drag veselia copilăriei atunci când simt “spiritul” zăpezii. Când stratul de omăt crește de la o zi la alta, pârtiile din Predeal se transformă într-un adevărat furnicar. Turiștii se declară multumiți de condițiile oferite și spun că vor reveni și anul viitor sau dacă vremea ține cu ei poate chiar mai devreme.

Singura problemă cu care cei sosiți în stațiunea de pe Valea Prahovei se confruntă este lipsa locurilor de parcare. Însă, se pare ca aceasta va deveni doar o amintire întrucât Primăria a accesat fonduri europene suficiente pentru a construi nu una, ci chiar patru parcări, urmând a fi modernizate și străzilor Teleferic și Libertății care se află în vecinătatea lor.

Parcările vor avea suprafețe cuprinse între 1.500 și 3.000 de metri pătrați. Cea mai mică dintre acestea va avea aproximativ 120 de locuri, iar cea mai mare 480 de spații pentru parcare. Proiectul are o valoare de peste 55 de milioane de lei, din care 44 de milioane provin de la Uniunea Europeană, 10 de la Guvern și doar 1 milion de la Primăria Predeal. Anual în stațiune sosesc peste 250.000 de turiști, care se cazează în cele aproximativ 5.200 de locuri disponibile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co