Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Pe urmele unui boxer olimpic

Locul 5 este ultimul rezultat notabil pentru boxul românesc la Jocurile Olimpice. Și datează tocmai din 2008, an în care ploieșteanul Georgian Popescu termina în primii cinci, la Olimpiada de la Beijing. A trecut un deceniu de atunci și nimeni nu a mai reușit o clasare superioară. Poate și prin intermediul lui Georgian ,,nobila artă” va primi un restart. Asta pentru că fostul triplu campion național la box are urmași în sportul care l-a consacrat. Roberto, fiul său, și Alberto, nepotul, practică boxul la Clubul Sportiv Petrolul.
Georgian trage tare cu amândoi pentru ca rezultatele să fie continuate și chiar depășite de urmași. Copii sunt dornici să învețe și speră într-o zi că își vor îndeplini visul din ring.
Maestrul emerit Ion Moroiță și-a adus aminte că, în 2008, la acea Olimpiadă, Roberto avea doi ani și îl urmărea pe tatăl său la televizor din brațele mamei. El spune că tinerii trebuie să muncească enorm ca să ajungă la performanțele lui Georgian.
Georgian Popescu are în palmares cinci cupe ale României și este triplu campion național. 2019 este an preolimpic iar Petrolul poate trimite un pugilist la Olimpiada din 2020. Gabriel Șchiopu va concura, în acest an, la Campionatul Mondial iar o clasare căt mai bună ar reprezenta pentru Gabriel biletul spre Tokyo.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co