Actualitate

Pericol de explozie in Sinaia

Aseară, la Sinaia, a fost pericol de explozie. La fabrica de mecanică fină, un manometru de presiune al unui recipient de amoniac s-a fisurat, iar incidentul a pus în alertă maximă pompierii, echipajul SMURD şi poliţia. Pentru că pericolul era mare, pompierii au intervenit cu promptitudine. Au oprit imediat scurgerile de gaze, au izolat zona pe o rază de aproximativ 120 de metri şi au stropit cu apă în preajma recipientului. Astfel, au reuşit să împiedice o catastrofă.
Reprezentanţii fabricii Mefin Sinaia nu au vrut să dea aseară nici o declaraţie. Cei care erau azi noapte în curtea unde se afla recipienul , au refuzat să vorbească cu presa pe motiv că : „nu au voie să dea declaraţii peste gard”.
Pentru că amoniacul este toxic, pompierii au purtat echipament special de protecţie. Intervenţia lor a durat câteva ore şi a fost un succes. Amoniacul face parte din categoria substanţelor toxice, iar vaporii în cantitate mare puteau să creeze situaţii limită, spun specialiştii. Din fericire, nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, deoarece scurgerile au fost oprite şi în aer nu s-a degajat o cantitate mare de substanţă. Detaşamentul de Pompieri Sinaia s-a confruntat pentru prima dată cu o asemenea situaţie, însă intervenţia promptă şi măsurile luate au făcut ca incidentul să nu ia amploare. Amoniacul sub forma de gaz într-un amestec între 15,5 – 30 % cu aerul este exploziv. Gazul de amoniac are acţiune caustică în contact cu suprafeţele umede, fiind iritant al pielii, mucoaselor căilor respiratorii, digestive sau ochilor. O concentraţie de amoniac de 0,5% în aerul inspirat produce în timp de 30-60 de minute moartea. Acum, o comisie de ancheta incearca  sa stabileasca de ce s-a fisurat manometrul recipientului de ammoniac.

httpv://www.youtube.com/watch?v=ZZV2CUb35uw

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co