Actualitate

Pericol de moarte pentru copii, în părculețul Mihai Viteazul

Noul loc de joacă din parcul Mihai Viteazul din Ploiești, inaugurat toamna trecută cu mare tam-tam de autorități, a ajuns acum într-o stare deplorabilă. După ce acoperișurile de pe mobilierul părculețului au dispărut la scurt timp după amplasare, acum scara care duce spre tobogan s-a rupt, iar copiii fac acrobație pentru a ajunge la el, punându-și viața în pericol. Poliția Locală s-a mulțumit să pună o bandă de plastic care să interzică accesul, însă copiii reușesc să o rupă foarte repede. Mai mult, locul pe care copiii se cățărau pe o scară din material textil a devenit extrem de riscant. Materialul textil s-a rupt, iar din scară au rămas sârme oțelite care îi pot răni grav pe micuți.
Nici locul de joacă de la Cimitirul Eroilor Sovietici nu este unul care să confere siguranță. În locul covorului anti-traumă, aici a fost adus pietriș, pe care copiii și-l aruncă unii altora în ochi și în cap. Părinții spun că e mai bine pietriș, decât nisip, pentru că nisipul se curăță mai greu când le intră în ochi.
Locul de joacă de la Cina, de lângă Biserica “Sf.Andrei”, este unul dintre cele mai dezolante. Aici nici nu prea vin copiii cu părinții sau bunicii pentru că, efectiv, nu mai există nimic funcțional. Balansoarele au fost distruse, micul tobogan a rămas fără gardul de protecție, iar copiii pot cădea cu ușurință de sus. Covorul anti-traumă a fost smuls și aruncat într-o groapă din centrul parcului, în care nu există nisip. Oamenii din zonă spun că aici cei care distrug părculețul sunt romii și că nicio autoritate nu își face, cu adevărat, datoria.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co