Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Pericol iminent! Toate podurile din Prahova intră în reparații

Autoritățile au admis, în sfârșit, faptul că podurile rutiere din Prahova sunt un adevărat pericol pentru viața oamenilor. După cele două incidente extrem de grave petrecute într-un singur an și după semnalele trase referitoare la starea avansată de degradare a acestora, s-a luat decizia ca toate podurile din județ să intre în expertizare și consolidare.
Ionel Ciobanu ne mai spune că foarte multe poduri sunt în fază de proiectare, cum sunt podurile de la Bănești, peste Râul Doftana, și cel de la intrarea în județ, peste Râul Prahova. Finanțarea este asigurată, în principal, din bugetul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, dar și din fonduri guvernamentale.
În prezent, se fac lucrări de reparații la podul de pe Centura de Est a Ploieștiului, din care, în urmă cu 12 zile, s-au desprins bucăți uriașe care s-au prăvălit peste linia ferată. Deocamdată, reparațiile vizează doar refacerea pasajului pietonal de pe pod.
Problema la acest pod este că și partea cealaltă de pasaj pietonal este în pericol de prăbușire, iar fisurile din pod sunt îngrijorătoare, mai ales că pe aici trec foarte multe mașini de tonaj greu. Directorul Secției Naționale de Drumuri susține că podul a fost supus unei expertize tehnice și că se vor face, în viitor, lucrări de consolidare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co