Actualitate

Peste 24 milioane de euro din bugetul de stat pentru 572 de firme din Prahova

Concurență extrem de mare printre administratorii firmelor prahovene pentru obținerea de fonduri nerambursabile de la bugetul de stat. Dacă în 2017 în programul guvernamental Start-up Nation se înscriseseră doar 538 de proiecte, din care au fost selectate 235, anul acesta s-au înscris 1673 de firme, fiind acceptate la finanțare 572 de societăți din Prahova. Odată finalizat procesul de selecție, se începe semnarea contractelor, care va avea loc la sediul Agenției pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii Ploiești. Programările pentru semnarea contractelor vor fi afișate și pe site-ul immploiești.ro. Start-up Nation este un program de sprijin pentru cei care vor să-și deschidă o afacere sau să o dezvolte pe cea existentă prin acordarea unei sume 200.000 de lei, bani nerambursabili.
La proiectele declarate eligibile au fost acordate punctaje mari pentru afaceri din domeniile servicii și producție, pentru crearea a două locuri de muncă, precum și pentru investiția a cel puțin 60% din bani în echipamente tehnologice și software-uri.
Suma de peste 42.000 de euro acordată pentru fiecare firmă va putea fi folosită pentru achiziționarea de utilaje, echipamente tehnologice, spații de lucru sau de producție, autoutilitare, francize, mărci, salarii și utilități. Singurele obligații ale administratorilor de firme care primesc acești bani de la Guvern sunt păstrarea angajaților pe o perioadă de doi ani, păstrarea echipamentelor achiziționate timp de trei ani și menținerea firmei în activitate pe o perioadă de trei ani.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co