Invatamant

Peste 50 de școli din Prahova, fără autorizație ISU

Școala a început cu nereguli în ceea ce privește obținerea avizului sau autorizației de prevenire a incendiilor în unitățile de învățământ. 24 de clădiri de grădinițe, 24 de clădiri de școli primare și gimnaziale și șapte licee din 37 de localități nu au autorizație ISU. Zece dintre aceste clădiri nu au depus încă documentația, restul fiind în procedura de autorizare.
Legislația menționează clar cine are obligația obținerii avizului sau autorizației de prevenire a incendiilor și tot ce este necesar pentru intrarea în legalitate.
Instituțiile care au nevoie de aviz respectiv autorizație, dar nu depun documentațiile până la data de 30 septembrie, riscă amenzi cuprinse între 20.000 -50.000 lei. Dacă unitățile de învățământ fac dovada că au făcut demersuri la administrația locală amendă va ajunge la aceasta din urmă. Însă dacă școală nu a făcut astfel de solicitări amenda va fi acordată unității de învățământ.
Anul acesta au fost date 321 de sancțiuni, dintre care 24 de amenzi, în valoare totală de 24.000 lei. Neregulile cele mai importante depistate au fost deținerea unor instalații electrice care prezentau defecțiuni, existența unor corpuri de iluminat aflate în spații care ar putea să creeze incendii și a unor stingătoare neverificate. Totodată, pompierii au constatat că unele unități micșoraseră gabaritele de evacuare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co