Social

Pompierii, în vizită la Centrul Sfântul Stelian

Misiune inedită a pompierilor prahoveni. Militarii au fost în vizită la copiii din Centrul Sfântul Stelian din Urlaţi care se află în grija preotului Manuel Radu. Pompierii au venit echipați și le-au făcut demonstrații celor mici, care au învățat, astfel, ce înseamnă să fii pompier și cum să-i ajuți pe cei din jur.
Mașinile de pompieri în miniatură cu care s-au putut plimba și demonstrațiile cu furtunul de apă au fost preferatele copiilor.
Și cum se apropie Paștele, angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova nu au venit cu mâna goală la copii. Din banii strânși de la colegi, aceştia le-au dus prichindeilor cadouri pentru Paşte, dar şi alimente şi alte lucruri necesare bunei desfăşurări a activităţii la centru.
Centrul Sfântul Stelian este ca o a doua casă pentru copiii care provin din familii defavorizate.
De altfel, părintele are grijă să le ofere periodic copiilor și hăinuțe noi, să-i ducă în excursii și vacanțe. Iar în curtea centrului le-a amenajat recent chiar și un teren de sport, lângă spălătoria socială unde părinții celor mici pot veni să spele haine.
Centrul “Sfântul Stelian” din cadrul Fundaței Bucuria Ajutorului care se găsește în Urlați, pe strada Valea Crângului, a fost înființat acum patru ani în fosta casă parohială, pentru reducerea abandonului școlar.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co