Sport

Popularizarea boxului

Numărul boxerilor legitimați în România a scăzat dramatic în ultimele două decenii. Conform unei statistici, în anii 90 erau peste 7000 de sportivi legitimați, iar acum sunt puțin peste o mie. În aceste condiții, cluburile de profil încearcă repopularizarea. Chiar dacă, pentru moment, nu fac diferența între Budescu și Doroftei, cei mici vin la box și spun că vor să ajungă mari. Unul dintre ei este Vlăduț, care la vârsta de 9 ani se simte foarte bine și puternic după câteva luni de box.
Părinții vin cu cei mici la sală. Unii dintre ei au puterea să se uite cum copii lor dau și primesc pumni și chiar le oferă sfaturi.
Datorită fragilității, antrenorilor le este milă dar și greu, uneori, să-i pregătescă pe cei de cinci, șapte și nouă ani. Maestrul “Bilă” Pârlogea se bucură că micuții vin la box, iar ambiția și răutatea copiilor depășesc vârsta și înălțimea lor.
CSM Ploiești este clubul care dispune de cei mai mulți, peste 50 de copii, la nivelul 5-12 ani, iar antrenorii au interesul să le crească valoarea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co