Actualitate

Prahova, printre județele din țară cu cele mai puține cazuri de infectare cu coronavirus

Cu peste 3300 de teste efectuate pentru Covid-19 în Prahova de la începutul epidemiei, există doar 100 de cazuri confirmate de coronavirus în tot județul.

Dintre acestea, șase au decedat, 67 au fost declarate vindecate și externate. În prezent, la nivelul județului, la Terapie Intensivă se află un singur pacient cu COVID-19, internat la Spitalul Municipal Câmpina.  Acesta este ventilat mecanic.

Tot la nivelul județului Prahova, în data de 26 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică 1503 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit 24 persoane și au intrat alte 115. În carantină instituționalizată se mai află 70 persoane.

Autoritățile susțin că echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.

În urma demersurilor acestora de luni, au fost aplicate 147 de sancțiuni, în valoare de 43.000 lei.

Totodată, oamenii legii au deschise trei dosare de cercetare penală, în baza art.352 privind zădărnicirea combaterii bolilor, pentru șapte persoane care nu au respectat măsura carantinei și a izolării la domiciliu.

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co