Actualitate

Prea multă iarbă printre ”Bolovani”

La loc cu lumină, la loc cu verdeață. Poate prea multă verdeață, veghează somnul de veci al celor trecuți în neființă, înmormântați în cimitirul Bolovani din Ploiești.
În unele zone ale cimitirului, accesul pe alei și printre locurile de veci se face în condiții bune. În altele însă, buruienile au crescut cu o rapiditate atât de mare încât autoritățile nu pot ține pasul cu ritmul naturii. În consecință, perimetre destul de mari, capătă aspect de junglă urbană.
Cimitirul Bolovani are o suprafață de aproximativ 20 de hectare, iar 60 – 70% din locurile de veci aflate aici sunt abandonate de către concesionari, așa încât, vegetația crescută pe ele contribuie și ea la aspectul general.
Conform regulamentului de funcționare al cimitirelor, angajaților SGU Ploiești nu le este permis să intervină pe mormintele concesionate. După cum, concesionarii, la rândul lor, își pot pierde locul de veci dacă nu îl întrețin corepunzător. Dar cum acest lucru necesită scurgerea câtorva ani, până când autoritățile vor câștiga lupta cu natura, fac apel la înțelegere.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co