Actualitate

Prejudiciu de 2 miliarde de euro

Sechestru pe conturile Lukoil pentru recuperarea unui prejudiciu de peste 2 miliarde de euro. Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au extins cercetarile sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii şi de spălare de bani în dosarul Lukoil Ploiești.

Cercetările au stabilit faptul că PETROTEL LUKOIL Ploiesti a rambursat în baza unor contracte, cu titlu de împrumut, acţionarului majoritar LUKOIL EUROPE HOLDINGS BV Olanda peste 1,5 miliarde dolari americani și 500 de milioane de euro, cu justificarea restituire creditare. Totodată, PETROTEL LUKOIL Ploiesti, a primit în baza unor contracte cu titlu de investiţii, de la acţionarul majoritar LUKOIL EUROPE HOLDINGS BV Olanda suma de 32.000.000 euro şi 300.000.000 dolari amerciani, deşi conform bilanţurilor, balanţelor şi raportărilor către ANAF, activul societăţii este de 48.522.486 euro echivalent monedă naţională, diferenţa de 260.000.000 euro neregăsindu-se în activul patrimonial al societăţii.

Ca urmare a politicii comerciale practicate de S.C. Petrotel Lukoil S.A., s-a realizat decapitalizarea societăţii, fapt relevat şi de rapoartele administratorilor societăţii, rapoarte aferente anilor 2012 și 2013. Au fost instituite noi măsuri asigurătorii asupra conturilor bancare deţinute de către Petrotel Lukoil Ploieşti, la bănci comerciale situate în Olanda, până la concurenţa sumei de 2.000.000.000 euro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co