Premiaţi la Cupa Culinară Mondială
Echipa naţională de bucătari juniori a României s-a situat în elita gastronomiei mondiale la cea de-a XI-a ediţie a Culinary World Cup. Participarea la competiţia de la Luxemburg s-a încheiat cu succes pentru români. După o muncă asiduă şi emoţii pe măsură, reprezentanţii ţării noastre au obţinut medalia de bronz, confirmând încă odată nivelul ridicat al pregătirii în domeniu. Concurenţa a fost mare la Cupa Culinară Mondială: 25 de echipe naţionale, 10 echipe de juniori si 10 echipe militare s-au întrecut pentru a ocupa podiumul. În total, peste 2500 de participanţi din 53 de ţări şi-au expus preparatele şi au încercat să obţină de la juriu şi public, notă maximă. Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din România a fost reprezentată la acest eveniment de echipa naţională de juniori şi de echipa regională „Transilvania”. Echipa naţională de juniori, format din tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani, s-a pregătit pentru concurs la o cabană din Predeal, sub stricta supraveghere a antrenorilor. Munca intensă a dat roade şi a fost răsplătită la categoria Expoziţie de Artă Culinară cu medalia de bronz, iar la secţiunea “Restaurantul Naţiunilor”, cu diplomă. Ce a pregătit echipa României la Cupa Culinară Mondială? În numai 6 ore, juniorii au realizat un meniu format din gustare caldă, fel de bază şi desert, pentru 60 de persoane. Următoarea competiţie la care va participa lotul naţional se va desfăşura în 2012. Este vorba despre Olimpiada Culinară din Germania, concurs în cadrul căruia echipa are de gând să obţină tot un loc fruntaş.httpv://www.youtube.com/watch?v=povf8sA_e_c