Actualitate

Presedintii consiliilor judetene la Sinaia

La Sinaia a avut loc Adunarea Generală a Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România. La discuţii au fost prezenţi preşedinţi şi reprezentanţi ai  Consiliilor Judeţene din toată ţara şi s-au tratat probleme extrem de importante. Principalul subiect a fost proiectul legii bugetului de stat pe 2009, care va aduce cu 2,8 miliarde de euro mai puţin faţă de necesarul real al autorităţilor locale în acest an. Preşedinţii Consiliilor Judeţene s-au arătat nemulţumiţi de faptul că prevederile bugetare nu se situează nici măcar la nivelul execuţiei anului 2008 şi ale unui curs de 4,3 ron pe euro la nivelul anului 2009. Mai mult, în cadrul discuţiilor, au fost nemulţumiri deoarece în dezbaterea bugetului, Guvernul nu a ţinut cont de nici o solicitare înaintată de autorităţile locale. Din acest motiv, s-a discutat modificarea propunerii legii bugetului de stat prin adăugarea mai multor prevederi. Astfel, printer altele,  se doreşte ca administraţiile locale şi Consiliile judeţene să poată percepe unele taxe speciale concesionarilor şi să se poată include în bugetul local dobânda pentru plata cu întârziere a impozitelor locale. Acestea sunt dor câteva dintre propunerile preşedinţilor Consiliilor Judeţene pentru Guvernul României.
La Adunarea Generală a Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România s-a arătat că formulele de calcul pentru echilibrarea bugetelor locale privind finanţele publice locale, au determinat adâncirea decalajelor între localităţi, determinând discrepanţe între unităţile administrative teritoriale. O altă temă a întâlnirii a fost  descentralizarea administrativă şi financiară a României, în contextul în care preşedinţii de consilii judeţene, aleşi uninominal, susţin că nu au atribuţii legale în gestionarea social economică a judeţelor pe care le conduc.
Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România şi-a afirmat solidaritatea cu Asociaţia Comunelor din România, Asociaţia Oraşelor, respectiv Asociatia Municipiilor din România. Organizaţiile au susţinut la rândul lor că  trebuie asigurate resursele necesare pentru funcţionarea şi dezvoltarea localităţilor din ţară. După mai multe ore de discuţii şi dezbateri, întâlnirea de la Sinaia s-a încheiat la orele 18.00.
httpv://www.youtube.com/watch?v=hl9kI-NEul0

Targul National Imobiliar
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co